Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1966, Bajcsy-Zsilinszky út, 5. kerület

További információk a képhez

1966, Bajcsy-Zsilinszky út a Deák Ferenc tér felől nézve. Balra a  József Attila utca torkolata. A 6-os autóbusz (FAÜ csuklós), mint "hosszú jármű". Az autóbusz viszonylatszáma feletti  háromszög alakú tábla jelzi, a hogy vontatmánya van, avagy jelen esetben csuklós, esetleg  nyergesvontatós, mint a háttérben a CSEPEL D-705-ös . Ui.: Lehet, hogy ez a szabály még a csuklós járművek megszületése előtt született? A háttérben a "Kasselik ház".
No itt egy kis kérdőjel. A villanyoszop tetején egy kamera...? Ez meg mi a szösz?

Jelenlegi és régebbi nevei:

1945-től Bajcsy-Zsilinszky Endre út, 1700-tól Waitznerstrasse (Váci út), Országút, Az 1850-es években a Szent István tér és a Deák Ferenc tér között Kohl Markt (Káposzta piac), 1879-től teljes hosszában Váci körút, 1914-től I. Vilmos német császárról Vilmos császár út, 1919-től Váci körút, 1926-tól újból Vilmos császár út
  • Forrás: Fortepan.hu (65427), orig: MAGYAR RENDŐR
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©