Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1965, Erzsébet híd, 5. kerület

További információk a képhez

1965, Erzsébet híd. Tervezte Sávoly Pál, mérnök, statikus, (1893-1968). A Hídon egy 68-as járatszámú FVV CSM4 csuklós villamos. Az FVV CSM–4, becenevén „Bengáli", magyar gyártmányú, kétirányú, tízajtós csuklós villamos. Az alsóablakos változat.
A kelenföldi Füzesi Árpád Főműhely talán legkiemekedőbb darabja.
Mellette a túloldalon az autóbusz talán egy Ikarus 620-as-as. A villamos innenső oldalán egy FSO Warszawa bizonyára egy igen fontos elvtárssal...
A háttérben a Belvárosi plébániatemplom.
Minha három hónapja lett volna...
Ui.: A kép érdekessége, hogy még ezen villamoson sincs visszapillantó-tükör...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1903 tól régi Erzsébet híd, 1964-től Erzsébet híd
  • Forrás: Beküldte: Gyökhegyi Bánk
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©