Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1964, Guszev (Sas) utca, 5. kerület

További információk a képhez

1964, Guszev (Sas) utca az Engels (Erzsébet) tér felé nézve. A tér előtt keresztben a József Attila utca. A téren a Danubius-kút és a Népdal című szobor.
Ui.: Sas: 1874-ben, amikor a Fővárosi Közmunkák Tanácsa megszűntette a számjegyes utcaneveket, rövidült meg a korábban itt állt Két Sashoz címzett fogadóról elnevezett utca neve.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-től Sas utca, 1951-től Guszev utca, 1874-től Sas utca, 1850-től Zwei Adler Gasse (Két Sas utca), 1804-től Drei (Schwarze) Rappen Gasse (Három ((Fekete)) Paripa utca)
  • Forrás: Fortepan.hu (106213), FOTÓ ADOMÁNYOZÓ Hunyady József
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©