Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1963, Martinelli (Szervita) tér, 5. kerület

További információk a képhez

1963, Martinelli (Szervita) tér. Balra a Fehér Hajó utca, jobbra a Bárczy István utca. Az első (később ideépült) parkolóház helyén még játszótér látható. Homokozóval, szemétkosárral, fém szemétgyűjtővel, kalapos lámpával, köztéri ivókúttal, hintával, neon közvilágítással, mérleghintával (libikóka)...
A járművek pontos meghatározását illetően ismételten a Nagyszerű látogatóim segítségét kéremt
Apró érdekesség: Szemben a tűzfal. A tűzfal arról ismerszik meg, hogy nem lehet rajta rés. Azért, hogy a tűz ne tudjon tovaterjedni!
Eme alapszabály megsértése látható. (Nem vagyok tűzoltó, de ez logikusnak tűnik.)

Jelenlegi és régebbi nevei:

1992-től Szervita tér, 1953-tól Martinelli tér, 1874-től Szervita tér, 1817-től Szerviták piaca, 1804-től Servitien Platz, 1733-tól Servitien Gasse (Szervita utca), 1704-től Am Platz ( a terecskénél), 1547-től Búza piac mahalle
  • Forrás: Fortepan.hu (91847), orig: UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©