Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1961, Szabadság tér, 5. kerület

További információk a képhez

1961, Szabadság tér, szemben a Nádor utca 22. (Oswald-ház, Gruber-ház). Az épületet Zofahl Lőrinc tervezte, és kezdte 1846-benépíteni a nürnbergi Oszvald kereskedőcsalád részére Feszl Frigyes tervei alapján. 1863-ban az Oszvald testvérek házukat 12 évre bérbe adták Frohner János vendéglősnek, így lett az épületből – némi belső átalakítás után Hotel Frohner. A szállodában száz szoba volt. Frohnernek bejöhetett az üzlet, mert hamarosan Bécsben nyitott szállodát, és a pesti Frohner Hotelből Holzwart György igazgatósága alatt Hotel Continental néven az előkelő kereskedővilág kedvelt szállodája lett. Itt volt a „Borsszem Jankó” politikai élclap első szerkesztőségének székhelye. Ma az épületben az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala működik. 1917-től az Országos Központi Hitelszövetkezet működött itt.


Jelenlegi és régebbi nevei:

1900-tól Szabadság tér, A19. században az Újépület (németül Neugebäude), A magyar Bastille, Sétatér, Széchenyi Sétatér, Promenad,
  • Forrás: Fortepan.hu (51015), orig: NAGY GYULA, http://szerelmembudapest.blog.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©