Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960, Kossuth Lajos utca 1., 5. kerület

További információk a képhez

1960, Kossuth Lajos utca 1., Belváros. Részben takarva a Belvárosi Ferences templom (Pesti Ferences templom) átszik. No, de nem igazán ezért érdekes ez a kép, hanem. ...A fehérnemű MODELLSZALON a nem túl távoli jövőben Aranypók lett. (Talán az egyetlen, amelyik még a mai napig (2024.04.15.) megmaradt ezen a néven...Ám mégsem ezt tartom a legérdekesebbnek a képen. Hanem ezt. Tudnillik itt volt Budapest fényképezése talán a legnagyobb alakjának a műterme. Klösz György műterme a mai Kossuth L. u. 1 szám alatt. Óriási tisztelet  és köszönet Klösz Györgynek!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1894-től Kossuth Lajos utca, 1874-től Hatvani utca, 1849-től Hatvaner Gasse, 1898-1849-ig Szabad sajtó utca, 1758-tól Agria Gasse (Egri utca), 1696-tól Hatvaner Gasse (Hatvani utca), 1547-től Mahalle (szi) Hatvani utca, 1537-től Szent Péter utca
  • Forrás: Fortepan.hu (103299), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU_BFL_XV_19_c_11
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©