Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960-as évek, Szabad sajtó út a Veres Pálné utca felé nézve, 5. kerület

További információk a képhez

1960-as évek, Szabad sajtó út a Veres Pálné utca felé nézve. Ez egy huncut kép, mert a Szabad sajtó út felől sosem közlekedett sem Bengáli, sem semmilyen más villamos a Pálné utcába. A "Bengáli", azaz az az első "házi csuklós" 1961-ben mutatkozott be Budapest utcáin. (Mit ad Isten: ez ugyanaz a villamos-lásd a pályaszámot-.) Az új Erzsébet híd még nem. Ezért történt, hogy az egyirányú szerelvény kénytelen volt deltába -hurok nélkül - megfordulni. Eme tolatást lájtuk itt. A hátsó ablaknál álló kalauz irányítja a járművezetőt. A háttérben a Királyi bérpalota.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1948-tól Szabad sajtó út, 1898-tól Eskü út
  • Forrás: hampage.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."