Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1959, Kecskeméti utca a Múzeum körút torkolatánál, 5. kerület

További információk a képhez

1959, Kecskeméti utca a Múzeum körút torkolatánál. A háttérben a Nemzeti Múzeum épülete. Filmkocka Az én városom című filmből, rendező Mönich László, operatőr Szabó Árpád. A Mercure Budapest Korona Hotel helyén volt ez a könyv árusító pavilon. Korábban a Geist-ház állt ezen a telken.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Kecskeméti utca, 1867-től Herren Gasse (Úri utca), 1804-től Ketschkemeter Gasse, 1740-től Ketschkemeter Thor Gasse ( Kecskeméti kapu utca), A XVI.-XVII. században Ceglédi utca mahalle, A XV.-XVI. században Ceglédi utca
  • Forrás: Fortepan.hu(174826), ADOMÁNYOZÓ Szabó Gábor
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."