Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1957, Magyar Ifjúság útja (Andrássy út) a József Attila utca kereszteződésnél, 6. és 5. kerület

További információk a képhez

1957, Magyar Ifjúság útja (Andrássy út) a József Attila utca kereszteződésnél. Mai szemmel nézve lehet, hogy egy kicsit nehéz beazonosítíni a helyszínt. A fekete autónál kezdődik napjainkban a Bajcsy-Zsilinszky út a 12. házszámmal. A kép jobb oldalán lévő épületet erről a képről lehet felismerni, igaz a másik irányból nézve. Az előtte lévőt pedig innen. De a Bajcsy-Zsilinszky út 11. előtti hirdetőoszlop is megvan még. A kép nagy valószínűséggel a Fonciere Pesti Biztosító intézetének valamely magasabb pontjáról készült. A háttérben a Deák téri Evangélikus Templom.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-től Andrássy út, 1768-tól Ellbogengasse (Könyök utca), Az 1830-as évektől egy része Schiffmannsplatz (Hajós tér), Herminenplatz (Hermina tér), Az 1840-es években Maurergasse (Kőmíves utca), 1883-tól Sugár út, 1886-tól Andrássy út, 1950-től Sztálin út, 1956. októberétől Magyar Ifjúság útja, 1957-től Népköztársaság útja
  • Forrás: Fortepan.hu (218187), ADOMÁNYOZÓ Bedő László
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©