Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1954, Eötvös tér, 5. kerület

További információk a képhez

1954, Kék Duna terasz az Eötvös térnél a Széchenyi Lánchídról nézve. A kor (1950-es, 1960-as évek) egyik legkeresettebb étterme a Duna tetején. Lévén egy "pontonétterem" volt. Akkoron a Lánchíd pesti hídfőjéjél állt minden tavasztól őszig.
(Ui.: A munkálkodó emberek pozíciójából következtetve talán éppen az építése történik...). A háttérben, balra a Dorottya utca házai látszanak.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1879-től Eötvös tér, Előzőleg Felső Duna sor, Obere Donau Zeile
  • Forrás: Fortepan.hu (197097), ADOMÁNYOZÓ Keveházi János
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©