Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1952, Dimitrov (Fővám) tér, 9. kerület és 5. kerület

További információk a képhez

1952, Dimitrov (Fővám) tér. Avagy: Szabadság híd pesti hídfő.
Egy kis csemege a logisztikusoknak: a teherszállítás három változatát csodálhatjuk meg egy képen. Középen a géperejű "csőrös Zisz teherautók". Az egyik mellett az állati erőt kihasználó lovaskocsi és mögötte a "humán erőforrás" egy kicsit más értelmezésben, azaz a kézikocsi. A személyszállító berendezést nem ismerem fel.
A nyitott villamoson emberfürt csüng.
Az aluljáró-rendszer kész és jól néz ki. Van még míves kandeláber, gázlámpa és kockakő. És amik a közlekedőket kordában tartják, természetesen a barátaim, a csibilámpák. És mindjárt öten.
Mellékszereplők: Szabadság híd, Belgrád rakpart és a vámkapuk. 
A háttérben még készülőben a Petőfi híd...


Jelenlegi és régebbi nevei:

1991-től ismét Fővám tér, 1817-ben Salzplatz, Az 1850-es években Sóház tér, 1866-tól Só tér, 1874-től Fővám tér, 1949 és 1991 között Dimitrov tér
  • Forrás: Fortepan.hu (146793), orig: MAGYAR RENDŐR
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©