Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1933, Ferenc József (Széchenyi István) tér, 5. (ekkor 4.) kerület

További információk a képhez

1933, Ferenc József (Széchenyi István) tér. Aki ekkor a Gróf Tisza István (József Attila) utca felől érkezvén kívánt a Lánchídra jutni, annak, nem kellett még körbejárnia a teret, hanem itt a Gresham palota előtt egyszerűen a híd felé kanyarodhatott, mint ez a 3-as jelzésű 3 tengelyes Güssing (Büssing) autóbusz. És Beszkárt színezésű villamos is járt a téren. A közlekedés még balra-előre, bár ez a képből nem egyértelműen derül ki. Az épület a háttérben a Pesti Magyar Kereskedelmi Bank székháza volt 1950-ig. Tervezője Quittner Zsigmond volt. Napjainkban a Belügyminisztérium. Ennek a helyén volt korábban a Dunafürdő, ami nem sokkal később már Diana fürdő néven volt ismeretes.

Jelenlegi és régebbi nevei:

2011-től Széchenyi István tér, 1946-tól Roosevelt tér, 1919-től Ferenc József tér, 1918 és 1919-ben Október 29. tér, 1867-től Ferenc József tér, 1858-tól Franz Josefs Platz, 1850-től Kettenbrücke Platz (Lánchíd tér), 1840-es évektől Obere Donau Zeile (Felső Duna sor), 1812-től Zimmere Platz (Ács tér), 1809-től Salzamts Platz (Sóhivatal tér), 1804-től Salz Platz (Só tér)
  • Forrás: Budapest régi képeken Facebook csoport
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©