Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1932, Eskü (Március 15.) tér, 4., (1950-től ) 5. kerület

További információk a képhez

1932, Eskü (Március 15.) tér, Erzsébet királyné emlékműve, az avatás. A beküldő, Dittrichné Vajtai Zsuzsánna szavaihoz nem tudok sokat hozzátenni.
Erzsébet királyné emlékművének avatása 1932. szept. 25-én az Eskü téren (ma Március 15. tér) Zala György szobrászművész és Hikisch Rezső műépítész munkája. 1958 táján-lebontották. Az emlékmű belsejében lévő szobrot 1985-ban az Erzsébet híd budai hídfőjének autós lehajtójánál a Döbrentei téren helyezték el. Ma is ott van. A háttérben a Péterffy-palota, vagy Kriszt-ház, esetleg a Fehér Hajó vendéglő, avagy az 1931 óta (!) a Százéves étterem. Az emlékmű mögött a Piarista rendház, napjainkban a Piarista Gimnázium épülete.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1948-tól Március 15. tér, 1874-től Eskü tér, 1870-től Pfarr Platz (Plébánia tér), 1750-től Kirchen Platz (Templom tér), 1740-től Dreifaltigkeits Platz (Szentháromság tér), 1700-tól Runde gegen die Kirche (A templommal szembeni körönd), 1690-től Kürch Platz Cimkék
  • Forrás: Beküldte: Dittrichné Vajtai Zsuzsánna
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©