Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1930, Pesti alsó (Jane Haining) rakpart, 5. kerület

További információk a képhez

1930, Pesti alsó (Jane Haining) rakpart a Dunáról. "Egy emelettel feljebb", a Dunakorzó szintjén a GRAND HOTEL HUNGARIA, más néven a Hotel Hungária és a Hotel Bristol (korábban Carlton hotel), azaz a Bristol szálló. A kicsit szabálytalanul közlekedő lovaskocsi mögött az 1900-ban megnyitott Pesti viadukt. Rajta egy (ekkor már beszkárt színekben látható) nyitott peronú villamos. És egy összehasolító kép 2014-ből a Dunáról. A hasonlítás alapja az ötsoros lépcső...

Jelenlegi és régebbi nevei:

2010-től Jane Haining rakpart, Előzőleg Pesti alsó rakpart
  • Forrás: Fortepan.hu (32580), ADOMÁNYOZÓ Pesti Brúnó
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©