Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1940-táján, Ferenc József (Belgrád) rakpart, 4., (1950-től 5. kerület)

További információk a képhez

1940-táján, Ferenc József (Belgrád) rakpart.
A 16-os járatszámú villamos ekkoriban (már Beszkárt színekben) az Orczy tértől a Rudolf (Jászai Mari) térig közlekedett. 
A napjainkban készült képről a helyszín jól beazonosítható. A távolban a Ferencz József (Szabadság) híd. A villamostól balra lévő, világos színű ház is felismerhető.
Lévén a régi Erzsébet híd alól készült a kép, ezért a függőleges szintek egy kicsit furcsának tűnnek...!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1948-tól Belgrád rakpart, 1918-ban Kossuth Lajos rakpart, 1879-től Ferenc József rakpart, 1873-tól Ferenc József sétány, 1838-tól Alsó-Duna-sor
  • Forrás: Budapest régi képeken Facebook csoport
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©