Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1912, Kígyó tér (Ferenciek tere), 4., (1950-től) 5. kerület

További információk a képhez

1912, Kígyó tér (Ferenciek tere). A háttérben a Párisi udvar épülete. Előtte egy jó kiállású Omnibusz és egy míves kandeláber. A kép egy kicsit megtévesztő lehet. Werbőczy István szobra ugyanis a Klotild Paloták déli egyede előtt volt. A Kígyó tér másról is nevezetes. Leginkább a labdajátékokat játszó magyar emberek körében lett igazán népszerű. Különosen a fociban. Ha egy kapus a "Kígyó tér"-ről kap gólt, az bizony igen megszégyenítő.
A lényeg az, hogy rettenetesen messziről..., azaz a Kígyó térről...
És ismét külön köszönet Gyökhegyi Bánknak a kép "feljavításáért".

Jelenlegi és régebbi nevei:

1992-től Ferenciek tere, 1953-tól Felszabadulás tér, 1921-től Apponyi tér, 1874-től Kígyó tér, 1788-tól Schlangen Platz
  • Forrás: Beküldte: Gyökhegyi Bánk, Fortepan.hu (27696), fotó: SCHOCH FRIGYES
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©