Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1902, Szabadság tér, az Ullmann-bérház, (1950-től) 5. kerület

További információk a képhez

1902, Szabadság tér 10-11-12., az Ullmann Gyula-Kármán Aladár bérház. 1899-1901-ig épült a  Kiss Ernő és Perczel Mór utca között. Napjainkban (1935-óta) az Amerikai Egyesült Államok nagykövetsége honol az épületben.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1900-tól Szabadság tér, A 19. században az Újépület (németül Neugebäude), A magyar Bastille, Sétatér, Széchenyi Sétatér, Promenad, 1897-ben az Újépületet elbontották, helyére Palóczy Antal tervei alapján létesült a Szabadság tér
  • Forrás: www.szecessziosmagazin.com
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©