Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1902, Belváros, Váci utca, 4. kerület (1950-től 5. kerület)

További információk a képhez

1902, Belváros. 
Ritka eset, de nem igazán lehet megjelölni a pontos helyet.
Egy kicsit csaltam, és a Váci utcát jelöltem meg. Mégis csak abból látszik a legtöbb.
Ami viszont a legfontosabb: a Klotild palotákat láthatjuk egy olyan szemszöbgből, amiből ember nem láthatta (így, élőben) már több, mint száz éve...!
A paloták között a Szabad sajtó (Eskü) út.
Az Erzsébet híd építése előtt a régi Belvárost (1900 előttit) annyira átépítették, hogy szinte lehetetlen ráismerni. Ez a kép nagyjából a mai (2014.11.01.) Piarista és a Galamb utca sarkáról készült. A jobb oldali épület az  Osztálysorsjáték palota.
Az előttünk elterülő terecske (Városház tér) helyén volt (nagyjából) ennek előtte a régi Városháza épülete. Ennek helyén az első világháború idejére elkészült az új Piarista főgimnázium, mai nevén Piarista Gimnázium.
A bal szélen látható fa mögött rejtőzik a Kígyó utca.
Ami a személyszállítást illeti, a helyszín szinte semmit sem változott...A Konflist felváltotta a taxi...
Érdekes még a szint különbség...lépcsők.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1899-től Váci utca, 1690-től Leopold Gasse, 1750-től Waitzne Gasse, A XVIII. században Haupt Platz (Fő tér), 1810-től Alte Martkt Platz (Régi Vásártér)
  • Forrás: Fortepan.hu (27630), orig: SCHOCH FRIGYES
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©