Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1895 táján Városház tér (napjainkban a Piarista tömb) helyéről nézve, 5. kerület

További információk a képhez

1895 táján Városház tér (napjainkban a Piarista tömb) helyéről nézve. Szemben a Piarista utca. A képen az az érdekes (szinte hihetetlen), hogy van épület, ami megúszta a városrendezést. Ez a Piarista (korábban Pesti Barnabás) utca 4. számú ház. Ennek a tetején a mai napig látható a VAS-UDVAR felirat, igaz keveseknek....2020-ban a felirat innen volt látható.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1953-tól Pesti Barnabás utca, 1932-től Piarista utca, 1874-től Kötő utca, A XIX. században néhány évig Goldstricker Gasse (Aranykötő) utca, A XVIII. században Stricker Gasse, A XIX. században egy része Stadthaus Platz (Városház tér)
  • Forrás: Családi archívum, fotó: Klösz György
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©