Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1880-as évek, a Waitzner Gasse (Váci utca), 4., (1950-től 5.) kerület

További információk a képhez

1880-as évek, a Váci utca a Gizella (Vörösmarty) tér felől.
A gázlámpa szinte elválasztja a mát a tegnaptól.
Ti.: a kép bal oldalán látható ház szinte semmit sem változott az utóbbi kb.: 135 éve...
A másik oldal itt és Itt láthatóan viszont sokat...
De a legérdekesebb összehasonlítást ezzel a képpel összevetve érdemes megtenni...!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1899-től Váci utca, 1690-től Leopold Gasse, 1750-től Waitzner Gasse, A XVIII. században Haupt Platz (Fő tér), 1810-től Alte Martkt Platz (Régi Vásártér)
  • Forrás: Fortepan.hu (82300), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU.BFL.XV.19.d.1.06.039, fotó Klösz György
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."