Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1800-as évek első fele, Vátzi ut (Bajcsy-Zsilinszky út), 4. (1950-től) 5. kerület

További információk a képhez

1800-as évek első fele, Vátzi ut (Bajcsy-Zsilinszky út), A Leopold temploma a Leopoldvárosban (Lipótvárosban). Carl Vasquez rajza. A Leopold-templom a XIX. század elején működött, felszentelése 1817 június 14-én volt. A templomot 1849-ben a Budai Várból Hentzi osztrák tábornok parancsára bosszúból rommá lövették.
1850-ben lebontották. Ennek a helyére épült később zűrzavaros, kellemetlen eseményekkel teli körülmények között -nagyjából 55 évig- a Szent István Bazilika.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1945. április 17. óta Bajcsy-Zsilinszky Endre út, 1700-tól Waitznerstrasse (Váci út), Országút, 1833-ban Vátzi ut, Az 1850-es években a Szent István tér és a Deák Ferenc tér között Kohl Markt (Káposzta piac), 1879-től teljes hosszában Váci körút, 1914-től I. Vilmos német császárról Vilmos császár út, 1919-től Váci körút, 1926-tól újból Vilmos császár út
  • Forrás: Beküldte: Hegyes Ádám, Egykor.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©