Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1953, Deák Ferenc tér, 5. kerület

További információk a képhez

1953. Deák tér és a Budapesti Rendőr-főkapitányság , ami ma a Le Méridien hotel.
A taxi fölött, az szerintem egy jóképű gázlámpa, viszont mellette a korlát,  az nem más, mint a Földalatti! (nem metró 1,2,3,4,9!) lejárójának a korlátja. Jobboldalon a háttérben a Nemzeti Szalon.
A taxi: 2 betű+3 szám.
A taxióra szigorúan a kocsiszekrényen kívül.
A csúcs: a konflis a kép bal alján.
Jajjajj! Majd el felejtettem e korban a legfontosabbat megemlíteni, ami természetesen a gigászi vörös csillag.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Deák tér, Landstrasse, 1819 ben Kohlplatz, Kohlmark, Káposztás piac, Szén piac, Szén tér, Az 1830-as években Judenmarkt (Zsidó piac) vagy Judenplatz (Zsidó tér)., Török tér, (Vordere) Evangelische Kirche Platz (Evangélikus templom (előtti) tér) , 1866-ban nevezték el a „haza bölcse” után Deák Ferenc térnek, és ez a neve azóta is!!
 • Forrás: Fortepan
 • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
  "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (2)

Fekete Géza
Fekete Géza
Jobboldalon a háttérben ha jól sejtem a Nemzeti Szalon ?
2013. november 07. 19:47
  Popovics András
  Popovics András
  Igen, köszi.
  2013. november 07. 23:32