Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1890-es évek vége, Simor utca 8. kerület

További információk a képhez

1890-as évek végén a Vajda Péter utca ( akkor még Simor utca ) a minimum 120 (!) éves korláttal, ami mind a mai napig ott van!
A kép mai párja is látható már ugyanitt.
És még egy kis kiegészítés Mihálffy László jóvoltából: a Simor utcai vonalat (Népligeti vonal) 1896-ban adták át és ez már akkor felsővezetékes volt. Az egyik első felsővezetékes vonal volt.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Vajda Péter utca, Simor utca
 • Forrás: hampage.hu
 • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
  "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (5)

Almási Dániel
Almási Dániel
Mi a csuda lehet az az X ott a villamos mellett jobbra?
2013. április 07. 15:47
  Popovics András
  Popovics András
  Ez egy jó kérdés. Tényleg, mi az ?
  2013. április 18. 00:55
  Dombi Manka
  Dombi Manka
  Szerintem a Delej utca 45.
  2013. december 27. 11:51
Mihálffy László
Az X-et ugyan nem tudom, de az oszlopok felsővezetéktartó oszlopok.
Arra lettem figyelmes, hogy a villamos fölött áramszedő látható, méghozzá régi fajta, ún. rúd-áramszedő. Ezért utánanéztem: a Simor utcai vonalat (Népligeti vonal) 1896-ban adták át és ez már akkor felsővezetékes volt. Az egyik első felsővezetékes vonal volt.
2013. október 22. 22:00
  Popovics András
  Popovics András
  Köszönöm, ez értékes volt, javítottam.
  2013. október 23. 17:06