Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

Kálvin tér és környéke, Űllői út X József krt. 1949, 8. kerület

További információk a képhez

1949. Az Űllői út és a József körút sarkára röppentünk. Az útburkolat kockakő, még pedig "nagykockakő" ! Ez a fajta útburkolat általában a járdákra volt jellemző .
Az emberek többségének a kabátja bőven térd alá ér. Ez nem lehet véletlen. Azt sugallja, hogy jobb, mint a mai öltözködés. Ja, és a fejfedő az többnyire kalap.
A háttérben az Iparművészeti múzeum.
A gyalogosok mögött egy 6-os, nyitott peronú villamos az EMERGÉ gumigyártó cég reklámjával a tetején.
A 36-os autóbusz, az egy kicsiny rejtély. 
Ha jól emlékszem háromnegyed  egy múlt négy perccel.......

Jelenlegi és régebbi nevei:

Űllői út
  • Forrás: Fortepan.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (1)

Sebestyén Mihály
Információ a "rejtélyes" 36-os buszról.

A Beszkárt megszűnésekor - 1949-ben - ez a járat a Nagyvárad tér - Üllői út - Kiskörút - Vörösmarty tér útvonalon közlekedett. Az 1951 áprilisában kiadott menetrend szerint már a Szent István parkig meghosszabbítva járt. Megszűnésének időpontjáról nincs információm, de az 1958-as menetrendben már a kispesti útvonal (Liszt Ferenc utca - Pestlőrinc, MÁV-állomás) szerepel. Forrás: Legát Tibor Buszoskönyv címűkiadványa. ISBN: 9 789637 052873.

A felvételen egy Mávag TR-5-ös látható.
2013. április 26. 06:14