Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960-as évek, Üllői út, 8. kerület

További információk a képhez

1960-as évek, Üllői út és a klinikák egyike-másika: a kép jobb oldalán a Semmelweis Egyetem ma is álló I. sz. Sebészeti Klinikája látható. A Fül- Orr- Gége klinika a Szigony utcában a Sebészet mögötti épület.
A háttérben a Kísérleti Orvostudományi Kutató Intézet épülete.
Balra-előtte van ma itt a Klinikák Metró-lejáró.
De itt is a lényeg a kőkerítés, ami 1909 óta egészen biztosan itt van.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Üllői út, 1800-tól Üllőer Strasse (Üllői út), A XVIII. század első felében Szolnoker Strasse (Szolnoki út), Az 1700-as évektől Köröscher Landstrasse (Kőrösi országút)
 • Forrás: hampage.hu
 • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
  "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (2)

Szabó István
Szabó István
A kép jobb oldalán a Semmelweis Egyetem ma is álló I. Sebészeti Klinikája van. A Fül- Orr- Gége a Szigony utcában a Sebészet mögötti épület.
2013. november 07. 13:50
  Popovics András
  Popovics András
  Köszi, ezt Kifelejtettem, de most pótolom.
  2013. november 15. 03:54