Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1800-as évek vége, Kerepesi út, 8. és 7. kerület

További információk a képhez

1800-as évek vége. Kerepesi út később (1906-tól) Rákóczi út. A tömegközekedés az lóvasút, természetesesen balra előre.
Oldalt a Rókus templom, avagy Szent Rókus kápolna.
Az épületek közül ma már csak a László ház, a  Pesti Hazai Első Takarékpénztár Erzsébet körúti palotája (1892), aminek a tetején még délcegen lenget Hermész), a Keleti pályaudvar épülete, valamint a Szent Rókus kápolna és mögötte a kórház fellelhető!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1906-tól Rákóczi út , Korábban Kerepesi út
  • Forrás: egykor.hu, képeslap
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (1)

Mihálffy László
Lóvasút a javából, 1800-as évek.
2013. október 21. 22:39