Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1892 után, Kerepesi (Rákóczi) út, 8. kerület

További információk a képhez

1892 után. Kerepesi (Rákóczi út) 1.
Az első Nemzeti Színház (és mellette a Pannonia szálloda).
1837. augusztus 22-én nyitották meg Pesti Magyar Színház néven. Az épületet 1913-ban lebontották. A NEMZETI SZÍNHÁZ ezután költözött a, később (1918) Blaha Lujzáról elnevezett térre.
Ma az itteni, azaz az első Nemzeti színháznak a helyén az East-West Business Center található.
A teljes kép itt.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1906-tól Rákóczi út, Korábban Kerepesi út, Még korábban Kerepesi úti vám
  • Forrás: Fortepan.hu (82588), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU.BFL.XV.19.d.1.08.063, fotó: Klösz György
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©