Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1956, Orczy tér, 8. kerület

További információk a képhez

1956. Az Orczy téren sörösló (vagy boros?) iramlik -a szomjazók igényeit kielégítendő- a cél felé a kockakő burkolaton). Háttérben a Józsefvárosi pályaudvar. Még hátrább a csodaszép Országos Társadalombiztosító Intézet (OTI székház) a toronyórával. Az épület még ma is ott van, csak 1969 óta sok emelettel kissebben. Na és az idétlen balrakanyar a trolibuszok visszafordítására. Már 55 éve is az volt. Még napjainkban is legalább tíz autó hajt be naponta ide szembe a forgalommal...aztán jön szembe a troli ... (2023).

Jelenlegi és régebbi nevei:

1900-tól Orczy tér
  • Forrás: Villamosok.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©