Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1875 táján, Kerepesi (Rákóczi út), 8. kerület

További információk a képhez

1875 táján, Kerepesi (Rákóczi út, a Népszínház vadonat újan. Az épület a Fellner (Ferdinand Fellner) és Helmer (Hermann Helmer) cég tervei alapján készült. Hermann Helmer és Ferdinand Fellner.
1875. okt. 15-én nyílt meg a Népszínház. Jelen volt Ferenc József király és Rudolf trónörökös is. A színház vezetője Rákosi Jenő volt.
Érdemes nagyítva is megnézni az (1908-1965-ig) Nemzeti színház néven működött épületet. Körülötte még egy sincs azok közül, amelyek később körülötte voltak. Ma viszont már éppen a Nemzeti nincs meg!  
Felfedezhetjük a lóvasút síneit is.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Kerepesi út, Rákóczi út, Blaha Lujza tér
  • Forrás: Fortepan.hu (82158), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU.BFL.XV.19.d.1.05.103, fotó: Klösz György
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©