Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960-as-évek, Nagyvárad tér, 8. kerület

További információk a képhez

1960-as évek. A Mező Imre út torkolata a Nagyvárad térbe. Úgy tűnik, mintha körforgalom lenne. A háttérben a Május 1. ruhagyár. Baloldalon az Asztalos János Ifjúsági Park ahol is életem első kupameccsén az első gólomat rúgtam (Pajtás kupa ' 1969).
A Sote palota  itt még csak foghíjtelek. A képen Zil, Ikarus 630-as, Ikarus 60-as, Nysa, Mercedes, Ifa framo, + stb. békés egymás mellett élésben.
Akkoriban a tér Budapest egyik legnagyobb forgalmú tömegközlekedési csomópontja volt.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Nagyvárad tér, Mihálkovics tér

Érdemes utánanézni:

Nagyvárad tér
 • Forrás: Fortepan
 • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
  "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (2)

Zerinváry Barbara
Zerinváry Barbara
A Ganz kolónia víztornya itt is látszik a bal felső sarokban
2013. szeptember 25. 14:52
  Popovics András
  Popovics András
  Köszi.
  2013. szeptember 25. 16:38