Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1973, Kun Béla (Ludovika) tér, 8. kerület

További információk a képhez

1973. Kun Béla (Ludovika) tér az Alfa mozival.
Egy kis kiegészítés Ambrus Szántai Sárközi jóvoltából: Az Alfa mozi eredetileg a Ludovika tisztképző lovardája volt még a K.und K. korszakban. A II. világháború után megalakuló Magyar Néphadsereg vette át a tisztképző intézményt. Ekkor alakították át a honvédség kultúrtermévé. (Az átalakítás lehet, hogy már a háború előtt megtörtént.) Az ötvenes évek végén lett mozi, talán 58-ban. Köszi.
A film a tüzes íjász Giuliano Gemma-val. Politika nélkül mondom, hogy ezek nagyszerű idők voltak!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1991-től Ludovika tér, 1957-től Kun Béla tér, 1951-től Néphadsereg tér, 1943-tól Ludovika tér
  • Forrás: egykor.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (1)

Borbála
Az Alfa mozi:) Középiskolából 1969-1973 között ide hordtak bennünket minden kötelező filmre. Szovjet film volt a legtöbb:)
2012. augusztus 21. 22:38