Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1949, Calvin (Kálvin) tér, 8. és 9. kerület

További információk a képhez

1949. A Calvin tér az Üllői út és a Baross utca kereszteződés. Az útburkolat kockakő. Közlekedési rendőr ismét az ő kis dobogóján mutatja az utat az eltévelyedő embereknek, ami jelen esetben egy  "sárga" jelzés. A  motoros nagyon jól mutat a szemüvegével a fején svájci sapkával, viszont a motorja nem EU-konform, azaz nagyon füstöl.  A mögöttes jármű viszont rejtély ?! A kandeláber már egy kicsit újszerű, legalábbis a háború előttiekhez képest. A villamos itt is beszkárt- festésű, azaz sárga-fehér.
És eljöve az autó megfejtése Andor Tamás jóvoltából: A rejtélyes autó márkája nem mindenkinek az. Egy Fiat 1100 BL (hosszú) model az 1948-49-es évjáratból.
Köszi!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1973-tól az új nyelvtan szerint Kálvin tér, A 18. századtól Ketschkemeterplatz (Kecskeméti tér), Heu- und Borstenviehhändler Platz (Széna- és disznókereskedők tere), A 19. századtól Heumarkt (Széna piac), 1866-tól Heuplatz (Széna tér), 1874-től Calvin tér

Érdemes utánanézni:

Beszkárt
  • Forrás: Fortepan.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©