Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1896-1910, Calvin tér, 8. és 9. kerület

További információk a képhez

1900-as évek eleje. A kockaköves Calvin téren alsószedős, nyitott peronú villamos suhan a Danubius kút mellett.
A Danubius kutat 1883-ban állították fel a Calvin téren. Ybl Miklós és Fessler Leó munkája. Fent a szakállas Neptunus,  alatta 'lányai' Tisza, Dráva, Száva. 1949-ben romjait elszállították, majd tíz évvel később állították fel újjáalkotva az Erzsébet téren a Nemzeti Szalon mellett. 
Háttérben a Wenkheim palota. Érdekes még a Baross utcából nyílegyenesen a Kecskeméti utcába vezető villamos vágány.
A gyalogosok ugyanúgy randalíroznak az úttesten, mint manapság!

Jelenlegi és régebbi nevei:

Kálvin tér, A 18. századtól Ketschkemeterplatz (Kecskeméti tér), Heu- und Borstenviehhändler Platz (Széna- és disznókereskedők tere), A 19. századtól Heumarkt (Széna piac), 1866-tól Heuplatz (Széna tér), 1874-től Calvin tér, 1953-tól újabb írás Szerint Kálvin tér
  • Forrás: Internet, Facebook
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."

Korábbi hozzászólások (1)

Mihálffy László
Itt pedig még nincs, tehát 1896-1910 közötti.
2013. október 21. 22:35