Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1956, Blaha Lujza tér, 8. kerület

További információk a képhez

1956, Blaha Lujza tér. A József körút és Népszínház utca sarok a forradalom idején. A téma szomorú, viszont a képen egyértelműen látszik, hogy a Népszínház utcából egyenesen halad a villamossín a Márkus Emília utca felé. Lévén, hogy a villamosok eredetileg innen indultak és maga a Népszínház utca is itt kezdődött. Lásd a kezdő házszámokat a Népszínház utcában! A háttérben a Szimpla espresso. Később Unió étterem néven működött. Ma itt van a McDonald's gyorsétterem. Talán nem véletlen, hogy a hivatalos neve: McDonald's Étterem Unió!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1918-tól Blaha Lujza tér, 1906-tól Rákóczi út, Korábban Kerepesi út
  • Forrás: Villamosok.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©