Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1911, Tisza Kálmán (II. János Pál pápa) tér, a Népopera, 8. kerület

További információk a képhez

1911, Tisza Kálmán téren a Népopera. A színház oldalhomlokzatát láthatjuk még az épíkezés befejezése előtt. Épült Márkus Géza, Komor Marcell és Jakab Dezső tervei szerint.
Kőhidai László kedves látogató szavaival: Az 1911-ben átadott színház 1917-ig Népopera néven működött.
(1917- 1940 Városi Színház; 1940-1945 Magyar Művelődés Háza; 1948-tól a Magyar Operaház része; 1953-ban vette fel az Erkel Színház nevet).
Köszönöm László.


Jelenlegi és régebbi nevei:

II. János Pál pápa tér, Köztársaság tér, Tisza Kálmán tér, Újvásár tér, Baromvásártér, Bauern Markt, Lóvásártér(1800-as évek közepén), Köztársaság tér(1946-tól)
  • Forrás: http://www.btm.hu/old/varmuzeum/kiadvany/tbm/35/08palinkas.pdf
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©