Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1965, Blaha Lujza tér, 8. kerület

További információk a képhez

1965. Blaha Lujza téren a Nemzeti Színház (korábban Népszínház) bontásának lehetünk szomorú szemtanúi. Később szakemberek bebizonyították, hogy a metró építése ezt nem indokolta. Az ekkor még kockaköves Rákóczi úton az elhaladó autók vezetői valószínűleg fel sem fogták, hogy nagy eséllyel utoljára láthatják szegény színházat, vagy csak inkább annak az éppen "kibelezési" fázisban lévő csontvázát! Ha jól emlékszem 90 évet ért meg. A fekete szalagot nélkülöző gyászmenet tagjai két Skoda Ovtavia, egy Moszkvics 407, egy Wartburg 312 és egy "Warsawa-picup". Megelőlegeztem a bizalmat az elnevezésének. A kis képen a színház eredeti pompájában ugyanazon szemszögből.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Blaha Lujza tér (1918 óta), Rákóczi út (1906-tól), Kerepesi út

Érdemes utánanézni:

Nemzeti Színház
  • Forrás: Internet, Facebook
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (2)

Attila László Németh
Attila László Németh
Kétségtelen, bűn volt attól a rendszertől ezt a míves szép épületet lerombolni - ami ma Budapest ékessége lehetne . . . ott ahol most sokszor mocsok, kosz lepusztult lelkek, és koldusok tengetik kilátástalan életüket ! :-( stb, stb, stb
2013. június 08. 14:28
György Selmeczi
György Selmeczi
Sajnos ott voltam, amikor lerobbantották ezt a felét is, és csak a gyönyörűen aranyozott proszcénium ív maradt utoljára állva.
Emlékszem, hogy ragyogott a napsütésben.
2013. október 24. 22:02