Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960-as évek, Blaha Lujza tér, 8. kerület

További információk a képhez

1960-as évek eleje. A Blaha Lujza téren, a Nemzeti színház oldalában úgy tűnik, mint ha egy Ikarus relámfotót látnánk. De Sebestyén Mihály kedves látogató okfejtése engem meggyőzött, hogy ez még sem az. A képen egy Ikarus 66 os. Viszont van itt még egy Trabant is, ami talán P 50-es. A háttérben a Rákóczi út 40.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1918-tól (hivatalosan 1920-tól) Blaha Lujza tér, 1906-tól Rákóczi út, Korábban Kerepesi út
 • Forrás: www.szeretlekmagyarorszag.hu
 • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
  "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (6)

Sebestyén Mihály
Az Ikarus valóban 66-os, hiszen a Faros városi kivitelét jelölte ez a típusszám. Reklámfotó ez aligha lehet. A képen látható egyéb járművek, illetve az utasok öltözéke, hajviselete elárulja, hogy a kép valóban a hatvanas években készült. Ekkoriban már, városi használatra a 620-ast ajánlotta az Ikarus, a 66-ost nem, hiszen a típus, gyenge motorteljesítménye miatt csúfosan megbukott. Ezért a FAÜ valamennyi, ilyen típusú járművét 1962-64 között eladta. A reklám jelleget az is valószínűtlenné teszi, hogy az utas pont a típusszámot takarja el. Reklám céljából készült képnél ez elég súlyos baklövés lenne.
2013. április 12. 21:58
  Popovics András
  Popovics András
  Nagyon köszönöm Kedves Mihály a rengeteg értékes információt!
  Papinho, a szerk.
  2013. április 13. 17:42
  Popovics András
  Popovics András
  Ami a reklámfotó dolgot illeti, azt hiszem ebben is igaza van Mihály. Javítom.Papinho
  2013. április 13. 18:02
Alfonz Alfa
Alfonz Alfa
Ha nem is Ikarus-reklám, de beállított fotó, az biztos. Ám ettől még nagyon jó a kép, az a szép dukkózású Trabant különösen (volt már itt fotó ugyanerről a helyről, azon is ott van ugyanez a Trabant).
2013. június 19. 09:35
Mihálffy László
Szerintem mind a 2 reklámfotó. a másikon látszik, hogy a busznak nincs rendszáma.
2013. november 01. 23:31
Olsvay Endre
Nem a gyenge motorteljesítmény volt baj, hisz nem is volt gyenge: ugyanaz a motor dobogott a szívében, mint a 620-asnak (Csepel, 8275 cm3, 145 LE), hanem az utasáramlás nehézkessége, a belső, nem Bpestre való szűkös helykialakítás!
2013. december 09. 01:10