Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1962, Blaha Lujza tér, Corvin áruház, 8. kerület

További információk a képhez

1962, Blaha Lujza tér, a Corvin NAGYÁRUHÁZ. Milyen kicsi is a világ. Már akkor is működött a Corvin terasz. A míves kandelábereket felváltotta ez a......z ostorlámpa. Az épületre már ekkor ráfért volna egy felújítás. Néhány évvel később megkapta......! Fém hullámlemezekből. Éppenitt kapja meg Ez volt látható 2023-ig is. Az épület Reiss Zoltán tervei alapján készült el 1926-ban. Érdekes még, hogy az egy emeletesnek kinéző epület valójában NÉGY emeletes! A Corvinban volt Magyarországon először mozgólépcső 1931-től!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1918-tól (hivatalosan 1920-tól) Blaha Lujza tér, 1906-tól Rákóczi út, Korábban Kerepesi út
  • Forrás: https://haztajidizajn.blog.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©