Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1988, Rákóczi út, 8. kerület

További információk a képhez

1988, Rákóczi út 51. Azt nem tudom, hogy ennek a háznak van-e esetleg valami tulajdonneve, de azt igen, hogy a francia-udvarán belül működő Tungsram mintaboltról (ami persze a Keravill berkein belül működött) a köznyelv egyszerűen Tungsram-udvarnak nevezte.
Itt még az elektroncsöves televíziókhoz is lehetett alkatrészt kapni! 
Remélem még sokan vannak, akik tudják, hogy mi is az!
Sokáig megvolt az egyik oldalán a Graboplast műanyagbolt, a másik felén pedig évtizedekig cipőbolt volt.
De a kép csúcspontja (nálam) nem a járdán parkoló Zsiga-Lada, hanem Az alig kivehető (Zierer) reklám mögött rejlő cipőkészítő és a boltja.
Több (akkor módosabb) ismerősöm is van, akik a 70-es, 80-as években csak innen voltak hajlandók cipőt vásárolni. Megjegyzem nem véletlenül. Tényleg "menő" cipői voltak. Több értelemben is!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1906-tól Rákóczi út, Korábban Kerepesi út
  • Forrás: Fortepan.hu (32553), orig: LECHNER NONPROFIT KFT. DOKUMENTÁCIÓS KÖZPONT
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©