Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1979, Rákóczi út, Blaha Lujza tér, 7. és 8. kerület

További információk a képhez

1979. A Rákóczi úton ekkor már a tojás alakú szabadjelzővel díszített Zsiguli taxi inal. A teret már rég "megszállták" az UFO-k. A háttérben ott egy torony. Gyermekkorom óta furdalt a kíváncsiság, hogy mi is az? 
Aztán van itt még egy jóképű UAZ-453-as, no meg a háttérben a Sajtóház, azaz a Népszabadság székház, az aljában azon billiárd teremmel, amelyik az elsők között volt a szocializmus-béli magyarországon. A közepén pedig Páter-noszter-rel!
Fellelhető még elsősorban a háttérben a Magyar Királyi Technológiai Iparmúzeum épülete. Mellette a László ház, valamint Barkas, Ifa és immáron a műanyag szemétgyűjtő. No meg a BUSZ-sáv, amelyről nem is gondolnánk, hogy ilyen régi, sőt...
Ui.: Dombovári Márton megfejtése a tornyot illetően: http://viztorony.hu/h/budapest/32.html
K
öszi!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1906-tól Rákóczi út, Korábban Kerepesi út
  • Forrás: Fortepan.hu (21433)
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (4)

A Zoltán Sárdi
A Zoltán Sárdi
Szia Papinho!
Nem Gorkijban, hanem Uljanovszkban ('ránse Szimbirszk'!) gyártották, tehát ez nem GAZ, hanem UAZ! ('Uljanovszk Avto Zavod')
Üdv.:
'SAZ BP'
2013. március 06. 00:56
    Popovics András
    Popovics András
    Szia Zoli ! Köszi a javítást. Hát ezt bizony elírtam. Pedig még vezettem is ilyet . Javítom iziben engedelmeddel a neveddel fémjelezve.
    Üdv : Papinho
    2013. március 06. 02:28
Márton Dombovári
Márton Dombovári
Szia!
Nagyon tetszik az oldal, valamint a gyűjtemény. A kérdésedre pedig megtaláltam a választ a rejtélyes toronnyal kapcsolatban.
http://viztorony.hu/h/budapest/32.html
2013. szeptember 24. 15:49
    Popovics András
    Popovics András
    Szia! Valaki már megelőzött egy a tornyot ábrázoló másik képnél, de azért köszönöm.
    2013. szeptember 24. 17:16