Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1977, Teleki László tér, 8. kerület

További információk a képhez

1977, Teleki László tér, balra a háttérben a 22. számú ház. Röviden szólva úgy is mondhatnám, hogy ez volt www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapnak az egyik kiindulópontja. Ezen a téren voltam gyerek. No nem ezen évben, hanem 10-15 évvel korábban. De még homokoztam eme homokozóban, csúsztam a csúszdán, és ping-pongoztam a képen látható ping-pong asztalon. Nem is keveset. A tér, a háttérben látható zölddel futtatott ház előtt lévő részében -kb 10 évvel korábban- volt itt a lábtengó pálya. Innen vettem az alapokat, amiket-Hál'Istennek- a mai napig tudok kamatoztani...Egy kicsit hihetetlen, hogy már ennek is több, mint 40 éve...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1946-tól Teleki László tér, 1941-től Gróf Teleki László tér, 1879-től Teleki tér, 1873-tól Csokoládé tér, 1871-től Trödler Platz (Zsibvásár tér), 1870-ben Tér, 1866-tól Vieh Markt (Marhavásár tér), 1837-től Ross Markt (Ló piac/vásártér)
  • Forrás: Fortepan.hu (141393), ADOMÁNYOZÓ: HLATKY KATALIN-FŐKERT
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."