Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1977, Nagyvárad tér, 8. és 9. kerület

További információk a képhez

1977, Nagyvárad tér. Egy kis időutazás egy képen. A legörebbek: Tisztviselőtelepi Magyarok Nagyasszonya-plébániatemplom (1924). A másik pedig a Nagyvárad téri református templom (1930-1935). A Nagyváradtéri villamos-végállomásmég működik a Szent István kórház előtt . Az FTC stadion fényszórói a háttérben. Még Megvan a Heim Pál Gyermekkórház régi épülete. Az Ikarus 280-as-ok leváltották a téren az Űllői út vonalán közlekedett villamosokat. Az egyiknek itt volt a vágállomása. Talán az 50-esé?
Már megvannak a Metró lejárói.
Az ELTE épülte már készen. Szinte hihetetlen, hogy ennek 40 éve...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1940-től Nagyvárad tér, A 19. században Mihálkovics tér
  • Forrás: Fortepan.hu (116109), orig: KRANTZ KÁROLY
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©