Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960-as évek vége felé, József körút és a Lenin (Erzsébet) körút, 8. és 7. kerület

További információk a képhez

1960-as évek vége felé, a József körút és a Blaha Lujza tér. Az 1965-ben megsemmisített Nemzeti Színház helyén még mindig kicsik a fák. A híres Találka-óra egy rozzant utánzata a sarokba száműzve. Ez már nagyon nem az igazi...
Az EMKE szinte változatlan. A mögötte lévő (Dohány utca- Kertész utca és Lenin körút kereszteződésben lévő ház első és második emelete között már ott van az akkoriban még csak híreket sugárzó fényreklám táblája. A Nagykörúton Ikarus 60-ast vélek felfedezni. A villamosok többsége UV.
A kor jellemző utcai tartozékai: UFO, ostorlámpa, kalapos-lámpa és az elmaradhatatlan csibilámpa. A Rákóczi úton még megvan a gyalogos lejáró és rajta gyalogosok. Ha egy járdaszigeten, ami az út közepén van és ott gyalogosok vannak, akkor az a járdasziget nagy valószínűséggel még használatban van.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1875-től József körút
  • Forrás: Fortepan.hu( 46770)
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©