Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1971, Baross tér, 8. kerület

További információk a képhez

1971, Rákóczi út és a Baross tér kereszteződés.
4 db Zsiguli taxi a képen. Az elsőn még nincsen szabadjelző, de a középső kettőn már van, és a leghátsón megint nincs. Ebből gondoltam úgy, hogy innentől van egyáltalán szabadjelző.
Az UV villamos még aktívan funkcionál: halad és szállít a Rákóczi úton. Aztán van itt Zsiguli tonnaszám, Ikarus, Pobeda (Warsawa?) . Mindez a felüljáróról fényképezve.
Fellelhető még a korabeli fém szemétgyűjtő amellett a gyalogoslejáró mellett, amit éppen napjainkban semmisítenek meg. (2013. jan.)

Jelenlegi és régebbi nevei:

1902-től Baross tér

Érdemes utánanézni:

Szabadjelző
  • Forrás: Fortepan
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (1)

László Dorogman
László Dorogman
Az évszámot az is alátámasztja, hogy mindjárt 3 db Skoda 100 látható a képen - ez a típus 1970-ben jelent meg a hazai utakon. A baloldali fehér Trabant 601 előtt haladó, félig takart személyautó - a süllyesztett kilincsekből meg az oldalkiképzésből ítélve - egy FIAT 128 lehet.
2014. január 11. 23:03