Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1971, Rákóczi út, 7. és 8. kerület

További információk a képhez

1971, Rákóczi út. Még közlekedett rajta a villamos. Még működött a Rákóczi étterem. Vele szemben, a Lottó önkiszolgáló étterem is. Jómagam sokszor megfordultam itt. Volt mátr Pepsi cola is.
A Rákóczi út 57. előtt még járdaszigeten lehetet várni a villamosra. Szemben velünk egy Ikarus 180-as, nagy valószínűséggel 7-es járatszámú autóbusz közelg. Mögötte egy UV villamos is. Háttérben az OTTHON áruház felirata.
A nehéz fém kukákat immáron a henger alakú, műanyag váltották le. 
A legérdekesebb talán maga a Rákóczi út 57-es számú ház, ami
arról nevezetes, hogy körülölel egy templomot, aminek a tornya éppen látszik is és az igazi neve: Szlovák evangélikus templom. De ami még talán ennél is érdekesebb, hogy ez a mai napig ott van. Érdemes megnézni itt!


Jelenlegi és régebbi nevei:

1906-tól Rákóczi út, Kerepesi út
  • Forrás: Fortepan.hu (15905), orig: URBÁN TAMÁS
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©