Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1971, Baross utca, 8. kerület

További információk a képhez

1971, Baross utca a "majdani" átjárónál. A Baross utcai oldalon a jobb oldalon látható három ház esett áldozatul. A jobbra legszélső (Baross utca 5., ennek a helyére épült a parkolóház az aljában a benzinkúttal. A középső (Baross utca 7., ennek a helyén van maga az átjáró. A harmadik pedig (Baross utca 9.),a minek a helyére épült a BKV Forgalomirányító Központja. A kép Közepén a Wenckheim-palota. Előtte penig a Magyar Igazság kútja.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1892-től Baross utca, 1870-es évektől Stáció utca, 1836-tól Steinbrucker Gasse (Kőbányai út), A XVIII. században Városmajor utca
  • Forrás: Fortepan.hu (98101), orig: UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©