Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1970, Szigony utca, 8. kerület

További információk a képhez

1970, Szigony utca a Jázmin utca felől a Práter utca felé nézve.
Látszólag semmi különös...Pedig van, nem is kicsi! A kép jobb oldalán a kerítés, vagy fal (előtte ekkor még fém kukákkal) ugyanaz 52 éve! A kép bal oldalán időközben felépült egy egészen másik világegyetem egy nagy cégének nagy épülete. Lásd a "napjainkban", azaz 2022-ben készült képet! Fellelhető még a képen a kézikocsi és a kerékvető is.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Szigony utca, Előzőleg, az 1870-es évektől Horgony utca, 1850-től Anker Gasse, 1817-től Winkel Gasse (Szeglet utca) vagy Zug utca
  • Forrás: Fortepan.hu (150477), orig: HOMORÓDY KÁROLY
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©