Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1970 táján, Baross tér, 8. és 7. kerület

További információk a képhez

1970 táján, Baross tér.
A kép nagyjából a Baross tér első nagy átalakításakor, 1969,1970 körül készült. A felüljáró már kész van. 1969 12. 21.-én adták át.
Minden más is a képen olyan újszerű,  mintha öt perce adták volna át.
A tér mindkét oldalán kétirányú a forgalom. Az utóbbi napok (2013.12.24,25.) tapasztalatai alapján nekem úgy tűnt, hogy ez a forgalmi rend fog újjáéledni!
Az egyik legfontosabb dolog: a "vasminiszter" már visszakerült majdnem az eredeti helyére. Üdv ismét a fedélzeten Baross Gábor!
Arra nem emlékeztem, hogy az UFO is ilyen régi...
De még az alsóablakos Bengáli is jól kivehető.
A BKV irányító torony szinte az utolsó pillanatig megvolt...
Remélem, az igen nagyra tisztelt látogatóim még egyéb érdekességeket is észrevesznek!

Jelenlegi és régebbi nevei:

Baross tér
  • Forrás: www.c6.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."

Korábbi hozzászólások (1)

Mihálffy László
Háromévente volt egy komoly csomópont-átadás (1963 Astoria, 66 Blaha, 69 Baross tér) 2-3 év alatt el tudták készíteni. Nem sírom vissza azokat az időket, de mégis különös, hogy most még 8-10 év alatt sem sikerül befejezni valamit.
Egyébként az útpályák egyirányúak voltak, a tér körbejárásával lehetett közlekedni, ezt ekkor vezették be. Kezdeti probléma volt, hogy a Keleti pu. homlokzata előtt kevés volt a sáv, ezért ott egy megállóöblöt átépítettek forgalmi sávvá, valamint a felüljáró előtt visszaforduló buszoknak nagyon éles volt a kanyar, így sok forgalmi sávot kellett végigpásztázniuk.
A villamosok szépek: 1500+pót a 19-es, 44A, 67A. A Bengáli 60-as lehet, elöl az UV valószínűleg 44-es. Buszt csak egy 95-öst látok (Ik-620).
2013. december 27. 21:37