Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1969, Rákóczi út, 7. és 8. kerület

További információk a képhez

1969, Rákóczi út a a Blaha Lujza tértől a Keleti pályaudvar felé nézve. Balra a Pesti Hazai Első Takarékpénztár Erzsébet körúti palotája (1892). Ezen épület aljában működött több évtizeden át "Éjjel-nappali". Kicsit távolabb, még mindig a bal oldalon a NÉPSZAVA felirat. Ezt az újságot az Athenaeum nyomda nyomtatta  ekkoron. 
Jobbra a "László ház", ami Kiss István tervei alapján 1895-re készült el László Zsigmond számára. Az aluljáró már használatban...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1906-tól Rákóczi út, Korábban Kerepesi út
  • Forrás: Fortepan.hu (123839), ADOMÁNYOZÓ:SZEPESFALVY GÁBOR
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©