Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1969, Blaha Lujza tér, 8. kerület

További információk a képhez

1969, Blaha Lujza tér. Az aluljáró már működik (1966), de a metró (1970) még nem. A háttérben a "László ház" és a  Magyar Királyi Technológiai Iparmúzeum épülete, Valamint a Hotel Rémi (Nemzeti hotel) esti fényben. Az Ikarus 620-as 89-es, vagy 39-es. Ekkoriban még színesben (3 szín) bíztattak minket a Daru cigaretta szívására...
Hogy napjainknban minek a szívására bíztatnak minket az aktuális illetékesek.... Nos,ennek megválaszolására nem vállalkozom...
A főszereplő pedig mindenképpen a 60-as járatszámú Bengáli villamos. Nem is akármilyen: bajúsz-indexes, alsóablakos. Magyar gyártmány, a csuklós villamosok elsőinek egyike.
A 60-as villamos már a régi Erzsébet hídon is járt. 
Nem tudom hova tenni, hogy miként lett ezen kettő említettből, és a Fogaskerekűből 60-as villamos...!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1918-tól Blaha Lujza tér, 1906-tól Rákóczi út, Korábban Kerepesi út
  • Forrás: Budapest régi képeken Facebook csoport, fotó:Les Folkard
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©